Vin i Spanien

Autentisk vin, sol og god mad – Derfor elsker danskerne Spanien

Danskere elsker Spanien, hvorfor det er også er en af vores foretrukne feriedestinationer. Både når der skal holdes sommerferie, men også både vinterferie og juleferie bliver flittigt holdt i Spanien. Særligt Sydspanien har en særlig plads i danskernes hjerte, hvor du også finder Costa Del Sol, som mange tager til år efter år. Mange har endda sommerhuse og ferieboliger i Sydspanien. Efter du har læst artiklen her, kan det meget vel være, at du også får en lille drøm om en sommerbolig i det sydspanske. I så fald kan du nemt kontakte en dansk ejendomsmægler i Spanien, som kan hjælpe dig med at få din drøm opfyldt.

Men hvorfor er danskere så vilde med Sydspanien? Er det på grund af solen? Den gode autentiske vin? Den gode mad? Den afslappede livsstil? Eller måske en kombination af det hele?

 

Find den gode autentiske vin i Sydspanien

I Danmark ser vi kun spanske vintønder, når de er færdig med deres liv som vinfad, og efterfølgende bliver lavet til vintønde møbler, hvor de får nyt hjem i de danske boliger. Men før de pryder de danske hjem som rustikke møbler, har de i mange år været med til at lave den gode autentiske spanske vin, som alle rødvins elskere uden tvivl kender. Den gode autentiske vin i Sydspanien, kan meget vel være en faktor, for hvorfor danskerne er så vilde med Spanien.

De 2 mest kendte druer når det kommer til spansk vin, er uden tvivl Rioja og Ribera. Når du beder om rødvin på en spansk restaurant eller tapasbar, vil du stort set altid få valget mellem de 2. Det er begge fantastiske vine, som samtidig kan fås til en yderst overkommelig pris. Det er f.eks. ikke uhørt, at købe en god flaske Rioja for kun 5 euro i et spansk supermarked.

 

Spansk mad

Sammen med den autentiske vin hører naturligvis den gode spanske mad. Tapas, paella og kartoffeltortilla er alle lækre spanske retter, som de fleste danskere er vilde med. Samtidig går de alle sammen godt med et glas spansk rødvin.

Den spanske mad er ikke kun kendt for at være god – den er også utrolig billig, sammenlignet med danske standarder. Det kan til dels være pga. den spanske kultur, hvor mange spaniere spiser ude flere gange om ugen. Det er ikke meget billigere at lave maden derhjemme, end det er at tage ud og spise på en god tapasbar i Spanien.

 

Den afslappede livsstil

Kombinerer vi de 2 første punkter – autentisk spansk vin og god spansk mad – med en afslappet livsstil, går det hele op i en højere enhed. Når man besøger Sydspanien, mærker man virkelig den afslappede livsstil de lokale har. Det smitter af på en selv, og man bliver automatisk selv mere afslappet. Der er ikke nogen tvivl om, at det er en enorm stor faktor, når vi ser på, hvorfor danskerne er så vilde med Spanien som de er.