Stor oversigt over priser, tilbud og sammenligning af vintønder

Find den bedste pris på vintønder af høj kvalitet

Gratis og hurtig fragt på alle vintønder købt igennem forhandlere på siden

Vintønder til baren, hjemmet og haven

På denne side finder du de bedste priser på vintønder af høj kvalitet. Vores nøje udvalgte forhandlere har et bredt udvalg af vintønder, nye som brugte, i alle vintøndens mange fantastiske anvendelsesformer. Om du skal bruge en vintønde som regnvandstønde, plantekrukke, vintønde bar, møbel eller en brugt vintønde i dens klassiske form som dekoration, kan du finde den til en god pris her på vintønde.dk. Vi har vintønder til en hver smag og et hvert formål.

Populære udvalgte vintønder

Her ser du et udvalg af forskellige typer vintønder fra de forskellige forhandlere på vintønde.dk. Længere nede på siden kan du læse mere om fordelene ved de forskellige forhandlere, samt se et uddybbende udvalg af vintønder.

Brugt vintønde i eg, 225 liter

Pris set til

Info

Fri fragt muligt

For yderligere info

Renoveret brugt vintønde

Pris set til

Info

Gratis fragt

For yderligere info

Barskab af brugt vintønde

Pris set til

Info

Gratis Fragt

For yderligere info

Vintønder til haven

Brugt vintønde i eg, 225 liter

Pris set til

Info

Gratis Fragt

For yderligere info

Regnvandstønde med sokkel​

Pris set til

Info

Gratis Fragt

For yderligere info

Regnvandstønde uden sokkel

Pris set til

Info

Gratis Fragt

For yderligere info

Vintønder til baren, vinkælderen og hjemmet

Barskab af brugt vintønde

Pris set til

Info

Gratis Fragt

For yderligere info

Speciel vinreol af hel vintønde

Pris set til

Info

Gratis Fragt

For yderligere info

Vintønde barskab i mangotræ

Pris set til

Info

Gratis Fragt

For yderligere info

Flere vintønder

Køb vintønder online

Vintønder er et charmerende produkt som kan anvendes til adskillige praktiske og dekorative formål. Det er samtidig et produkt, som ofte har en spændende historie.

Typisk starter vintønder deres rejse som vinfade, til lagring og modning af kvalitetsvine på vinslotte verden over. Her anvendes de typisk over flere sæsoner. Hvor mange sæsoner kommer an på standarden, processen og lagringstiden hos den enkelte vinbonde. Når vintønden har taget sin tørn, er det tid til at skifte den ud. Her sælges tønderne som regel videre til genanvendelse. Enten til en anden vinbonde, eller til forhandlere som dem du finder her på siden.

De fleste vintønder er lavet af træsorten eg. Dette er grundet garvesyren i egetræet, som spiller en vigtig rolle i lagring og konservering af en god kvalitetsvin. Derfor vil du opleve, at langt de fleste brugte vintønder her på siden er fremstillet af egetræ. Dog kan nye vintøndeprodukter, som aldrig har været brugt som vinfad, forekomme i andre træsorter. Blandt andet det flotte, mørke rosentræ eller det lysere mangotræ.

Dertil består brugte vintønder samtidig af udvendige metalbånd. Du vil også opleve at de ofte bærer præg af brugsmærker, i form af vinpletter fra opfyldning. Det er en af de karakteristika som bidrager til vintøndernes unikke charme og historie.

 

Ikke kun til lagring af vin

Det er ikke kun som vinfad, til lagring af god vin, at vintønder egner sig godt. Brugte vintønder kan efterfølgende anvendes til en lang række spændende formål. Blandt andet kan de laves om til møbler, hvor de kan spille en yderst interessant rolle i boligindretningen. De kan også bruges udendørs som vandbeholder, eller de kan skæres over til halve vintønder, og bruges som dekorations krukker til haven. Vintønderne er nemlig velegnede til både indendørs såvel som udendørs brug, da deres robuste materiale gør dem modstandsdygtige i både sommer og vintervejr.

Brugte vintønder har en helt unik, robust udstråling, som skaber en rå, men samtidig behagelig og hyggelig atmosfære. Derfor er de særligt egnede til indretningen i hyggelige stuer, i din man-cave, eller til et råt kontor. Har du egen vinkælder, er det selvfølgelig helt ideelt her at have en vintønde her. Enten som serveringsbord, møbel eller blot til dekoration.

Vintønder kan laves om til et utal af forskellige møbler. Stole, borde, vinreoler, opbevaringsmøbel og endda vintønde bar. Her på siden vil du finde et bredt udvalg af unikke og spændende vintøndemøbler. Hvis du selv er kreativ og en smule handy, kan du lave dine egne. Her er det kun fantasien som sætter grænser!

 

Vintønde størrelser

Den mest anvendte vintønde kan rumme 225 liter. De kaldes barriques, og er den størrelse som anvendes til lagring af vin af vinbønderne. Der findes dog også vintønder i andre størrelse, blandt andet 600, 200 og 60 liter. Det er de brugte 225 liters tønder der ofte bliver transformeret til flotte, praktiske møbler, mens nogle af de tønder som bliver fabrikeret specifikt til møbler, ofte er en lille smule mindre.

Den klassiske vintøndes mål er 90 cm i højden, 57 cm i diameter i bund og top, og 70 cm i bugen. Bemærk at møblerne ofte variere i størrelse. Derfor bør du altid tjekke målene på det specifikke møbel, så du er sikker på at de passer med den ønskede placerings mål. Tønderne i sig selv vejer ca. 60 kg, mens møblerne typisk vejer i omegnen af 50-70 kg.

Afhængig af hvilket formål du ønsker at benytte vintønden til, fås de både som hele, halve eller kvarte. De halve kan være skåret over horisontalt eller vertikalt.

 

Vintøndemøbler til baren

En af de mest populære alternative anvendelsesmuligheder en vintønde har, er som barmøbel. Det kan både være i form af barskab, barbord eller som vinreol.

Møblerne kommer i forskellige materialer, designs og farver. En vintønde bar kan laves både af de brugte vintønder af egetræ, men også af nye vintønder. De nye vintønder laves ofte med det formål, at de skal laves om til møbler fra starten af. Til disse bruges der som regel andre træsorter end eg, blandt andet rosentræ, kastanjetræ og mangotræ.

 

En vintønde bar for en hver smag

Brugen af de forskellige materialer og designs, gør at der er en vintønde bar, til adskillige boligindretningsstilarter. De kommer f.eks. både i mørkt, rustikt design i form af rosentræ, eller sortbehandlet mangotræ. Samtidig kommer de i egetræets naturlige lyse nuancer.

Vælger du en vintønde bar lavet af en brugt vintønde, vil du opleve at indersiden stadig har den flotte røde bordeaux farve fra vinen. Går du helt tæt på, kan du samtidig dufte aromaen fra rødvinen, som stadig sidder dybt i egetræet.

Det er muligt at få en vintønde bar lavet af en hel vintønde, eller som halv vintønde skåret over på langs. En vintønde kan være pladskrævende, og derfor kan løsningen med den halve være en fordel.

 

Vælg mellem flere typer og designs

Du kan både få vintøndemøbler til din bar som ren vinreol, typisk med plads til ca. 20 vinflasker, eller som barskab med hylder og glasholder. Der er også mulighed for en kombination, så du får komplet vintønde bar i et element. Her er vintønden typisk delt op, halvdelen med pladser til vinflasker, og den anden halvdel med opbevaringsplads til f.eks. vinglas.

Du vil ofte opleve at din vintøndebar bliver samtale emne når du har gæster. Det er et unikt præg at sætte på sit hjem, og dine gæster vil med garanti spørge ind til den. Har du valgt en vintønde bar fremstillet af en brugt vintønde, kan du jo sætte prikken over i’et ved f.eks. at fortælle lidt om hvor den kommer fra, rejsen fra de spanske vinslotte og brugspræget i form af den røde bordeaux farve og duften.

 

Vintønder til haven

Egetræs vintønderne kan sagtens klare de danske vejrforhold. Til de som ønsker et rustikt præg på haven, kan halve vintønder derfor være en oplagt alternativ løsning som krukke til planter og blomster. En vintønde kan holde sig udenfor i særdeles mange år. Foruden at være et dekorativt flot valg, er det typisk også en billig løsning. 

Ønsker man at benytte en halv vintønde som plantepotte, kan det være en fordel at bore et hul i bunden, så overskydende vand kan dræne. Dette kan man ofte vælge hos forhandleren, eller man kan nemt gøre det selv.

Foruden at anvende vintønden som blomsterkumme, kan den også bruges som vandbassin. En halv vintønde er et anderledes og smukt alternativ til en vandbalje, og kan benyttes til både vandplanter, nogle typer åkander (eller plastik åkander) og vandsten. For at forhøje vandstenen i vintønden kan den evt. stilles på en bund af chaussesten.

Bemærk at det ikke er sikkert at vintønden er vandtæt i starten. Hvis vintønden er tør, har træet trukket sig sammen og det kan give mindre utætheder. Når den flydes med vand vil træet dog hurtigt blive mættet, og begynder igen at udvide sig, så tønden blive 100% vandtæt.

 

Fra fransk kvalitetsvin til dansk regnvandstønde

En anden fantastisk måde du kan anvende en vintønde til haven på, er ved at bruge den som regnvandsbeholder. De 225 liters vintønder kan med få modificeringer laves om til at samle regnvand. Det er samtidig et flottere og mere naturligt alternativ til de typiske plastiktønder.

Du kan lave en regnvandstønde ved at bore et hul i bunden og montere en tappehane med gevind, evt. kan hanen være i træ. Hertil bores et hul i toppen til slangen fra dit nedløbsrør. Det er muligt at købe komplette monteringssæt til dette formål. Husk at montere en si i slangen, så der ikke render for meget skidt ned i tønden. Dertil er det vigtigt at tømme tønden for vand inden frosten sætter ind, da vand udvider sig når det fryser, og det kan skade tønden.

At dekorere din have med en vintønde på den ene eller anden måde, vil helt sikkert supplere til din haves karakter og give den en unik charme.

Som alt andet træ, kan vintønder med tiden bære præg af vejret og miste sin farve. Dette kan man dog forebygge ved at oliebehandle dem med olier specifikt til hårdt træ. På den måde beholder vintønden sit flotte og rustikke udseende. Dertil hjælper det på holdbarheden.

 

Priser på vintønder

Prisen på en vintønde kommer naturligvis an på flere forskellige faktorer som kvalitet, størrelse og type. Skal det være en almindelig 225 liters vintønde, en vintønde bar eller en halv vintønde til plantekrukke? Skal det være 1. eller 2. sortering? Du kan med fordel danne dig et overblik over de forskellige forhandlere på siden, og se hvilken type som passer bedst til lige netop dit behov.

 

Levering af vintønder – hvad koster det?

Udover de åbenlyse faktorer, kommer prisen for at købe en vintønde online også an på mængden og leveringsomkostningerne. På nogle sider er der rabat ved køb af flere. Vintønder er et forholdsvist tungt produkt på gennemsnitligt 50-70 kg pr. tønde. Her har leveringsomkostningerne naturligvis noget at sige, og det skal du altid huske at tjekke og medregne, da fragtomkostningerne ikke er inkluderet i prisen vist på produktet. Her på vindtønde.dk har vi dog forhandlere som tilbyder gratis fragt af alle vintønder, leveret med fragtmand direkte til kantstenen. Hos nogle forhandlere skal der købes for et vis beløb før der er gratis fragt.

Når du vil købe en vintønde online er det derfor vigtigt at tage forbehold for leveringsomkostningerne. Det er ikke unormalt at et produkt på denne størrelse koster 400 kr. i fragt. Derfor bør du ikke kun kigge på den direkte pris, men også hvordan forhandlerens politik er omkring levering.

Det er hos nogle forhandlere også muligt selv at afhente din vintønde, efter du har købt den via deres webshop. Husk dog altid at tjekke først.

 

Find brugte vintønder på nettet

Mange af de vintønder du finder her på siden, er brugte vintønder. Dette kan både være hele og halve vintønder, samt møbler og vintønde bar. Om du skal vælge en brugt eller ny vintønde, kommer både an på hvad du skal bruge vintønden til, samt hvad du lægger vægt på. Ønsker du f.eks. en vintønde til at samle regnvand, giver det ikke mening at købe en ny vintønde.

De brugte vintønder er som tidligere nævnt lavet af eg. Samtidig har de en unik historie og er et helt specielt produkt som bærer deres brugspræg, hvilket man både kan se, føle og dufte. De er mere rustikke og kommer samtidig med en historie. Historien og rejsen fra de brugte vintønder er blandt andet hvad der gør dem til et så spændende og unikt produkt.

Hvis du er gør-det-selv typen, er brugte vintønder et super sjovt produkt at arbejde med. Der er et utal af muligheder for at være kreativ og selv lave dit helt eget unikke vintønde møbel.

Denne artikel er anmeldt af Dennis Christensen (5/5)
5/5